JAM* new HQ

interieur

jaar: 2023 - 2024

type: afbouw en interieur

locatie: Leen Jongewaardkade 109, 1031 HS Amsterdam

status: definitief ontwerp

team: Jeroen Mensink, Shane Kemp, Salomé Suarez Vilas, Luuk Tondeur, Miran Farag   
Halverwege 2024 betrekt JAM* het nieuwe kantoor in Amsterdam Noord. Deze bedrijfsruimte is onderdeel van het woongebouw Tolhuiskade van onze collega’s Studioninedots, die ook het stedenbouwkundig plan volgens City Plots concept voor dit deel van Buiksloterham hebben ontworpen, met een rijke mix van verschillende functies (wonen, werken, horeca) in een hoogstedelijke omgeving. Ons nieuwe kantoor grenst aan de kade van het Tolhuiskanaal.

Zodra de aannemer het casco aan ons overdraagt, start de afbouw van ons interieur. Met ons hele team werken we de inrichting momenteel tot in de kleinste details uit. In de zomer hopen we op onze nieuwe plek de deuren te kunnen openen en dat moment gaan we uiteraard groots vieren.Studio Onze nieuwe studio bestaat uit een open, lichte ruimte met centraal een groot werkeiland met bureaus en achterin een vergaderruimte. Van drie kanten komt het daglicht rijkelijk binnen in deze hoge ruimte op de begane grond. De entree is tevens showroom. De keuken en de toiletten bevinden zich in de naastgelegen beuk. 
Hoewel het nieuwe kantoor groter zal zijn, blijft onze team spirit hetzelfde.


Een doorgang door de verdiepinghoge kastenwand, daar waar de glazen wand van de vergaderruimte om de vergadertafel heen krult, leidt naar de keuken en de toiletten.

Klassiek modern. De vergadertafel bestaat uit de bekende ‘segmented table’ van Eames met daar omheen 10 prachtige, groen velours Eames stoelen. Allemaal tweedehands. Alle kasten zijn maatwerk en het tapijt onder de tafel wordt op maat voor de vergaderruimte geknoopt in het Atlasgebergte van Marokko. De eerste samples zijn hieronder te zien.
Mark