appartement,
Zeeburgereiland Amsterdam

interieur

jaar: 2020-2021

type: interieur nieuwbouwappartement

locatie: Faas Wilkesstraat, Amsterdam

status: opgeleverd

cliënt: JAM*

team: Jeroen Mensink, Mina Abouzahra

fotograaf: Kees Hummel
Op Zeeburgereiland in Amsterdam stond voorheen de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Drie van de silo’s zijn blijven staan en de rest van het eiland wordt de komende jaren een nieuw stuk stad ontwikkeld. Dit appartement kijkt uit op die drie overgebleven, markante silo’s en maakt onderdeel uit van het woongebouw van collega architecten M3H.

Compact wonen
Deze woning is compact, telt zo’n 50 m2 en is slim ingedeeld. De inrichting is afgestemd op de compacte plattegrond, waarbij de meubelen zijn gebruikt om verschillende plekken te maken en tegelijk de openheid zo groot mogelijk te houden
Vintage Dutch Design
In het huis veel klassiekers van Nederlandse ontwerpers. De stoelen om de eettafel zijn van André Cordemeyer (Gispen) en werden opnieuw bekleed met Kvadrat stof. De bank van Kho Liang Ie is voorzien van nieuwe leren bekleding, evenals de bijpassende fauteuil van Harcourt (eveneens van Artifort). Het op maat gemaakte tapijt en de accessoires zijn van Mina Abouzahra.Dit compacte appartement kreeg een hoogwaardige afwerking en is ingericht met enkele vintage design klassiers van Nederlandse bodem.
Een dressoir van pallisander fineer, met Kvadrat opnieuw bekleedde stoelen van André Cordemeyer, een met leer bekleedde bank van Kho Liang Ie en een handgeknoopt Berber tapijt in de woonkamer. De verlichting van Erco en Artemide zorgen ‘s avonds voor sfeervolle verlichting.

In de slaapkamer twee vintage, rode vlinderstoelen van Arne Jacobsen.
De slaapkamer grenst aan de woonkamer en wordt daarvan gescheiden door een mahonie houten pui met draadglas.
In de avond gaat het gordijn dicht en is de slaapkamer een aparte, besloten ruimte.Mark