werk

*

Nieuwe Herengracht

Nieuwe Herengracht

Voorgevel

*Voorgevel*Voorgevel*Nieuwe Herengracht*Nieuwe Herengracht*Nieuwe Herengracht*

*

*

Nieuwe Herengracht

Eind vorige eeuw verscheen aan de Nieuwe Herengracht in Amsterdam een bijzonder gebouw van de hand van architect Tjaarda Mees, op de plek waar zich voorheen de poort naar het binnenterrein bevond. Het smalle, stalen huis met rondom veel glas werd echter te warm in de zomer en bleef te koud in de winter. Ook het geluid van de stad werd door de schil van het gebouw maar matig geweerd.

Na analyse van de bouwkundige details, hebben we een reeks van ingrepen in gang gezet, zoals het aanbrengen van automatische zonwering aan de voorzijde. Deze zonneschermen zijn subtiel onderdeel gemaakt van de bijzondere gevel van het gebouw en houden de warmte buiten. De achtergevel wordt in fases vernieuwd en beter geïsoleerd tegen warmte, koude en geluid. Voor dit project zijn we niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp, maar ook voor de coördinatie van de uitvoering.

  • jaar — 2015-2016

  • type — woonhuis

  • cliënt — vertrouwelijk

  • status — uitgevoerd

  • team — Jeroen Mensink

  • aannemer — JAM*

  • locatie — Nieuwe Herengracht, Amsterdam

  • fotografie — Kees Hummel

  • video — videolink

  • keyword — woningbouw (11), alle keywords

*

*

*

meer werk

*

Circulair kantoor Lokhorst Bouw en Ontwikkeling

Circulair kantoor Lokhorst Bouw en Ontwikkeling

Lokhorst Bouw en Ontwikkeling groeide uit de jas en moest op zoek naar een groter kantoor. Pal naast de Velsertunnel werd een leegstaand kantoorgebouw betrokken. Voor een bescheiden budget werd het gebouw …

Lucent terrein, Hilversum

Lucent terrein, Hilversum

Begin 2016 is het Stedenbouwkundig Plan voor het Lucentterrein in Hilversum afgerond. Met de transformatie van het Lucentterrein (in totaal 3,8 hectare) gaan de Alliantie en de gemeente Hilversum het bestaande kolossale …

Denzlingen

Denzlingen

Voor de Zuid-Duitse plaats Denzlingen hebben we op uitnodiging meegedaan aan de competitie voor het plan voor de uitbreiding voor de komende jaren. Ons voorstel is doorgedrongen tot de tweede ronde, maar …

*

meer werk…

*

*

*

*

*

*

*

© 2008 Jeroen Mensink — Design, CMS & Code Joris Landman